Spännande föreläsning av f.d. FN-soldaten Oscar Karlflo

Den farligaste FN-insatsen som pågår just nu är den som bedrivs i Mali, men trots detta är det få som känner till vad som sker i Mali idag. För att öka medvetandet fick fyra av samhällsklasserna på Tullinge gymnasium lyssna på en föreläsning av f.d. FN-soldaten Oscar Karlflo. Föreläsningen ägde rum ett par veckor innan höstlovet. Karlflo har deltagit som soldat i FN-insatsen MINUSMA i Mali. Det var en otroligt spännande föreläsning där han kunde berätta om hur livet som soldat var bland sanddyner i femtio graders värme, samt hur det var att ha al-Qaida som fiende. Eleverna fick en god inblick i soldatlivet, men fick även veta vad konflikten i Mali beror på. Oscar Karlflo är nämligen statsvetare också och kunde därför redogöra för det politiska läget i Västafrika och den historiska bakgrunden till konflikten i Mali.

oscar-karlflo_3