Naturvetenskapsprogrammet

Tullinge gymnasium ger dig en mycket god bas för vidare studier på universitet eller högskola.

Vi har fördjupningar inom flera olika områden som bioteknik, medicin, matematik och ekologi samt intressanta samarbeten utanför skolan. Våra lärare är legitimerade, flera med doktorsexamen, och de har ett stort engagemang i dig och inom sina ämnen.

Genom ett samspel mellan gedigna teoretiska grunder och laborativt arbete lär vi dig att tänka och resonera vetenskapligt. Det gör att du får bästa möjliga grund för fortsatta studier på universitet eller högskola.

Våra fördjupningar
Du som är intresserad av medicin och modern biologi kan specialisera dig inom bioteknik och medicinsk kemi. Det ger dig en utökad förståelse om hela människans biologi och de biologiska systemens allra minsta byggstenar

En allt viktigare kunskap i dag är samspelet mellan människa och miljö. Därför kan du som är särskilt intresserad fördjupa dig inom ekologi.

Tycker du om matematik och kanske har studier till ingenjör som mål kan du läsa matematik specialisering som är en kurs vi ger på högskolenivå.

Samarbeten
En viktig del av utbildningen är de kontakter vi har utanför skolan. Du kan delta i forskarskolor vid bland annat Stockholms universitet, KTH och Karolinska institutet. Vi gör studiebesök vid sjukhus och företag inom Life Science. För elever som utmärker sig har vi stipendier till evenemang som Molecular Frontiers och Berzeliusdagarna.

Studera vidare
Våra elever som studerar vidare på t.ex. Läkarlinjen eller vid KTH säger ofta att en del i grundkurserna är bekant efter tiden hos oss.

För frågor om naturvetenskapsprogrammet, kontakta:

Kristina Bergmark, programlagsledare

Telefon: 072-596 66 75
E-postadress: kristina.bergmark@botkyrka.se

Elenor Bladh, SYV
Telefon: 070-882 81 72
E-post: elenor.bladh@botkyrka.se