Naturvetenskapsprogrammet

På Tullinge gymnasium har vi byggt upp ett naturvetenskapligt centrum med moderna laborationssalar och legitimerade lärare med hög ämneskompetens, flera med doktorsexamen.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning erbjuder vi många val och fördjupningar. Vi samarbetar med flera högskolor och du kan läsa kurser på ett sätt som liknar studierna efter gymnasiet. När du går hos oss blir du väl förberedd för högre studier i naturvetenskap. För elever som antas hösten 2018 ges bara naturvetenskaplig inriktning:

Naturvetenskap
Du som är intresserad av medicin kan specialisera dig inom bioteknik och medicinsk kemi. Tycker du om matematik kan du läsa avancerade kurser som motsvarar högskolenivå. Du kan välja att studera ekologi och fördjupa dig i fysik under din utbildning. Under det tredje året kan du få möjlighet att göra delar av ditt gymnasiearbete vid Chowgule College som ligger i Goa, Indien.

Naturvetenskap och samhälle (startar inte för elever som börjar höstterminen 2019)
Inriktningen passar dig som är intresserad av naturvetenskap och vill läsa andra ämnen i din utbildning. Det ger dig ett helhetsperspektiv på världen, naturen och samhället vi lever i. Du kommer att fördjupa dig inom miljö och hållbar utveckling.

För frågor om naturvetenskapsprogrammet, kontakta:

Kristina Bergmark, programlagsledare

Telefon: 072-596 66 75
E-postadress: kristina.bergmark@botkyrka.se

Elenor Bladh, SYV
Telefon: 070-882 81 72
E-post: elenor.bladh@botkyrka.se